Att jobba som personlig assistent

Skriven av
Carin Hesselroth
27/2/2024

Jobbet som personlig assistent är, förutom att det är otroligt viktigt, också otroligt varierat! För att visa lite på vad det kan innebära så kommer här fyra korta berättelser från några av våra assistenter kring varför de jobbar som assistenter och vad det kan innebära.

 

Jag heter Rebecca och jobbar som personlig assistent på Passal, vilket jag gjort i 14 år nu. Genom egna erfarenheter insåg jag tidigt att vem som helst kan bli sjuk eller råka ut för en olycka och genom det så växte mitt intresse av att kunna hjälpa. Och just den grejen är det jag gillar med jobbet, att hjälpa till. När man hamnar där man passar så är det ett väldigt härligt jobb. Mitt mål är att varje dag gå hem med känslan av att jag gjort mitt yttersta för att kunden ska må bra och ha en härlig dag.

Med mina kunder har jag gjort massa olika saker, som rest till Spanien och åkt Hurtigruten men även saker på hemmaplan så som gått på bio, stand-up och varit ute på olika restauranger. Det kan verkligen vara ett varierat jobb!

 

Jag heter Eleonora och jobbar som personlig assistent på Passal. Jag jobbar hos några olika kunder och ungefär heltid, det är perfekt att man kan pussla ihop det på det sättet. Nu har jag jobbat i ungefär ett år och det är kul att ha ett jobb där man underlättar vardagen för någon.

För en av mina kunder var jag med på hans första weekendresa efter att ha fått assistans och det var kul att kunna hjälpa någon att komma i väg på efterlängtad grej så och träffa gamla vänner. Också kul att få testa nya saker med mina kunder, allt från att göra blomsterkransar till att äta på nya restauranger. Och åka Kaninlandsbanan på Liseberg!

 

Jag heter Kaisa och jobbar som assistent på Passal sedan några månader tillbaka. För mig är det verkligen kanon att jobba som assistent, det är ett flexibelt jobb som går att kombinera med annat och är väldigt socialt och spännande. Det är en bra lön och bra att kunna jobba lite OB-tid.

Mina kunder och jag hittar på väldigt många saker också, vi är ute och fikar, går på handikappridning och går i kör. Det är väldigt härligt att få se de som jag jobbar med vara ute på spännande grejer som de blir glada av.

 

Jag heter Helena och jobbar som personlig assistent på Passal. I sommar så är det 20 år sedan jag började jobba som personlig assistent och det var faktiskt hos den person som jag fortfarande idag jobbar med! Det har varit väldigt roligt och fint att få följa hen från barn till ungdom och ut i vuxenlivet.

Det jag en gång fastnade för med arbetet, och som fortfarande driver mig till att fortsätta, är möjligheten och förtroendet jag fått att hjälpa en annan person till att leva ett självständigt liv. Intresset av att hjälpa andra har jag nog alltid haft, då jag har en lillasyster med en funktionsvariation. Och jag har självklart stöttat och hjälpt henne under vår uppväxt.

Som ung vuxen började jag jobba på en träningsskola där några av eleverna hade personliga assistenter. Jag minns att jag tyckte det var så fint att de här barnen hade möjligheten till ett självständigt liv. Så en sommardag fick jag frågan om jag skulle vilja börja arbeta som personlig assistent till ett barn och det ville jag gärna. Att arbeta som personlig assistent ger mig en mening med livet!

Carin Hesselroth

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.

Lirar dina värderingar
ihop med våra?

En god arbetsplats mår alla bra av. Känner du att vår arbetsfilosofi liknar din? Läs mer om hur du blir en del av vårt duktiga assistentgäng.

Lediga jobb