Nya Passal Assistans

Skriven av
21/2/2019

Känner du dig fri, då är vi på god väg.

Att jobba för frihet har alltid funnits med i Passals verksamhet och först när de som har oss som assistansbolag känner sig fria, då kommer vi kunna säga att vi är på rätt väg.

Personlig assistans 2020

För 20 år sedan startade Helena och Kerstin assistansbolaget Passal AB. De har skapat en fantastisk assistans (sägs det) och arbetsplats för många människor i Göteborgsområdet och Värmland.

Det är 2020, vi har nu funnits i 20 år?! Vi kände att det var dags att göra någonting nytt. I och med rådande pandemi insåg vi ganska snart att vår efterlängtade jubileumsfest inte skulle bli av. I kaoset av att hitta flera personliga assistenter för våra kunder när sjukanmälningarna rullade in så påbörjades varumärkesarbetet för att ta Passal till en ny nivå.

Vi har, så klart, länge haft koll på vår omgivning och känt att branschen överlag ser rätt generisk ut. Men det är lätt att peka på andra, vi insåg ganska snart att det var dags att se oss själva i spegeln då vi faktiskt är en del av assistansbranschen.

Kan vi göra någonting annorlunda? Kan vi bidra med vår kunskap? Kan vi sticka ut i den generiska branschen? Ja.

Vad finns det runt omkring oss
som symboliserar frihet?

Ibland krånglar man till det. Det är nästan som att man knepar och knåpar för att få fram det bästa, men liksom missar svaret på vägen. Den gamla klyschan kanske ändå är sann: ibland är svaret så nära att man inte ser det framför sig. Eller hur den nu gick. Det tog inte lång stund innan poletten föll ner och vår logotyp skulle byggas på beståndsdelarna av en symbol som står för det vi gör och vill göra: frihet.

"Funkis-symbolen betyder allt."

Den symbolen står för så mycket. Det vore fantastiskt att kunna implementera och använda oss av funkis-symbolen i vår nya logotyp.

Vi tog det vidare. Försökte få till ett snyggt "P", men även det blev generiskt. Attans.
Idén föddes, vi måste vara tydligare mot våra nuvarande -och nya kunder. Passal + Assistans förklarar allting väldigt tydligt och bra. För att förtydliga, det blev alltså helt enkelt "Passal Assistans". Tydligt och bra.

Passal —> Passal Assistans

I "dagens snabba medier" är det viktigt att vara tydliga, inte minst till vår målgrupp och våra kunder. Genom att använda oss av ett tjockare typsnitt och hela namnet hoppas vi kunna förmedla vår verksamhet till alla som är i behov av assistans och letar efter ett nytt assistansbolag att välja.

"Vi är bäst på tre saker. Det känns lagom."

Vi väljer att ändra sättet vi kommunicerar på med en mer vardaglig ton. Lite mer igenkänning, lite mer mänskligt.

Vi vill att mottagaren ska känna igen sig i vårt språk. Det finns på tok för många ställen som talar till en som på en instutition. Passal är inte en instutition, vi är ett assistansbolag där ett härligt gäng försöker förbättra människors liv. Med ett härligt gäng är det högt i tak, det finns dålig humor och det kommer höga skratt. Vi tar på största allvar vårt jobb om att leverera den bästa assistansen, men varför inte ha kul på vägen?

Illustrationer & skönare färger för inkludering

Vi alla har gått och tänkt att vår turkosa färg "syns", vilket är bra. Men inkluderar den även människor som har svårt för starka färger? Med hjälp av nertonade färger och illustrationer vill vi inkludera flera i vår kommunikation. Alla som vill ska kunna ta till sig vår information och potentiellt bli en del av Passal Assistans, om så vill.

Illustrationer förenklar och förenar

Illustrationerna hjälper både till med förståelsen och med pennan i handen kan alla typer av människor rymma en blank canvas.

Vi vill visa i bilder och i illustrationer att Passal Assistans är en plats för alla, alla som vill. Vi vill symbolisera att alla är välkomna till oss och tror att normkritiska illustrationer och bilder är vägen dit. Dessa illustrationer lär variera med tid och ändras hit och dit, men ambitionen är att så många typer av människor som möjligt ska kunna illustreras och visas.

Välkommen till nya Passal —> Passal Assistans

Med det här arbetet bakom oss så ser vi fram emot en framtid där vi inkluderar kunder och anställda ytterligare i vår kommunikation. Vi har fått till oss att vi kan synas mer där ni finns, på sociala medier. Därför kickar vi igång hösten med massa roligt innehåll. Så håll till godo! Välkommen till Passal Assistans.

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.

Lirar dina värderingar
ihop med våra?

En god arbetsplats mår alla bra av. Känner du att vår arbetsfilosofi liknar din? Läs mer om hur du blir en del av vårt duktiga assistentgäng.

Lediga jobb