Passal Assistans julgåva

Skriven av
Carin Hesselroth
14/12/2023

Vissa traditioner är så värda att hålla fast vid. En av dem är att vi på Passal Assistans ger en julgåva till organisationen Min Stora Dag. Deras uppdrag är att uppfylla önskningar och sprida livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Varje år ger de tusentals barn upplevelser som de kallar Stora Dagar. En Stor Dag ger kraft och ork att försätta kämpa i en tuff vardag.

 

På sitt Instagramkonto berättar Min Stora Dag om några av de som varje år får sina önskningar uppfyllda. En av dem är Jan, 10 år, som har en ovanlig sjukdom som heter muskeldystrofi. Han tar sig runt med hjälp av permobil och har flera andra hjälpmedel. Hans Stora Dag handlade om fotboll. Det blev en resa för hela familjen till Stockholm för att se herrarnas landskamp mellan Sverige och Österrike. Han fick också träffa hela laget innan matchen och då bland andra sin stora idol Alexander Isak.

 

Ett annat barn som fick sin Stora Dag är Alissa som gått igenom en tuff cancerbehandling som bland annat resulterade i ett amputerat ben. När hon nominerades till en Stor Dag av sjukhuspersonal blev det en önskning med inspiration av stunderna vid sjön med sin pappa under sjukdomstiden. Hennes önskan blev att åka till Lofoten med sin pappa och prova djuphavsfiske vilket blev en önskan som Drömfabriken på Min Stora Dag gjorde verklig. Resan visade sig bli allt som hon hade drömt om och den gav många fina minnen att hämta kraft från när livet känns som jobbigast.

 

Det är idag ungefär 200 000 barn och unga i Sverige kämpar med en allvarlig sjukdom eller diagnos. Min Stora Dags vision är att alla de ska få en glädjefylld Stor Dag. Och när man läser berättelser som Jans och Alissas så förstår man verkligen att värdet av organisationens arbete är oerhört viktigt. Vi på Passal Assistans är väldigt glada att kunna stötta deras fantastiska arbete med vår julgåva även i år.

Min Stora Dags hemsida:

Min Stora Dag – för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser

Min Stora Dags instagram:

Min Stora Dag (@minstoradag) • Foton och videor på Instagram

Carin Hesselroth

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.

Lirar dina värderingar
ihop med våra?

En god arbetsplats mår alla bra av. Känner du att vår arbetsfilosofi liknar din? Läs mer om hur du blir en del av vårt duktiga assistentgäng.

Lediga jobb