Passal Assistans och det magiska hjälpmedlet

Skriven av
Carin Hesselroth
23/4/2024

Den 23 april uppmärksammas Världsbokdagen runt om i hela världen. Vi på Passal tänkte passa på att bjuda på en saga dagen till ära. På en workshop för ett tag sedan testade vi på att använda AI. Vi bad om en glad saga i klassisk stil där Passal fick ta en av rollerna. Utifrån sagan så testade vi sedan på att skapa en bild till den. Vi hoppas du får en fin lässtund! Och att du går förbi något av våra kontor en dimmig dag…

Passal Assistans och det magiska hjälpmedlet

Det var en grå och dimmig tisdag i lilla Åkervik, men det hindrade inte personalen på Passal Assistans från att vara fulla av liv och glädje. De var kända som byns mest hjälpsamma assistansbolag, och de hade en speciell gåva—de kunde alltid se lösningen i varje problem, oavsett hur komplicerat det såg ut.

På Passal Assistans arbetade flera personliga assistenter, och deras ledare var en kvinna vid namn Karin. Hon var som en modern Pippi Långstrump—stark, modig, och fylld av kärlek. Karin trodde att "ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid".

En dag kom en pojke vid namn Kim in på kontoret. Han var rullstolsburen och hade svårt att kommunicera. Men i Kim fanns en glimt av hopp och en längtan efter äventyr. Han visade dem en teckning av en bergstopp med en skattkista och en regnbåge.

"Åh, jag förstår," sa Karin med ett leende. "Du vill på ett äventyr, och du behöver vår hjälp!"

De samtalade, planerade och funderade. Till sist kom de på en fantastisk idé—de skulle skapa ett magiskt hjälpmedel som skulle göra det möjligt för Kim att uppleva den frihet han så mycket längtade efter. Och så sattes planen i verket.

De arbetade dag och natt. Karin hittade de bästa ingenjörerna och Kim agerade som deras inspirationskälla. Och, tro det eller ej, de gjorde det—ett underverk av teknik och kärlek. De kallade den "Frihetsmaskinen".

Nu var det dags för det stora äventyret. Med Frihetsmaskinen kunde Kim röra sig fritt och till och med klättra berg! De fann skattkistan som visade sig vara full av gamla böcker och kunskap—en symbol för det äventyr de hade varit på.

När de kom tillbaka till byn blev de mötta som hjältar. Men Kim sa," den verkliga skatten var vänskapen och friheten vi upplevde."

Och så lärde sig alla i lilla Åkervik att ingenting är omöjligt. Passal Assistans blev mer än bara ett assistansbolag; de blev en symbol för hopp, mod och outtröttlig vilja att göra skillnad.

Från den dagen och framåt blev det sagt att om man gick förbi Passal Assistans kontor på en grå och dimmig dag, kunde man höra skratt och se ett skimmer av regnbågens alla färger, som ett löfte om bättre dagar och magiska äventyr som väntade runt hörnet.

Och de levde lyckligt i alla sina dagar.

Slut.

 

Carin Hesselroth

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.

Lirar dina värderingar
ihop med våra?

En god arbetsplats mår alla bra av. Känner du att vår arbetsfilosofi liknar din? Läs mer om hur du blir en del av vårt duktiga assistentgäng.

Lediga jobb