Veckobrev till assistentgrupper

Skriven av
Carin Hesselroth
14/3/2024

Jag tog ett samtal med Linnéa, en av våra assistansansvariga, som i några av sina assistentgrupper jobbar med veckobrev.  Vad är det och vad fyller det för funktion?

Linnéa, vad innebär detta med veckobrev?

Det är något som jag jobbat med till och från under mina år som assistansansvarig när jag har väldigt stora assistansgrupper. I slutet av veckan skickar jag ett veckobrev till alla som ingår i gruppen med info om vad som hänt under veckan och vad som händer kommande vecka.

En sak som berörs är schema och rekrytering. Vilka som har introduktion i gruppen och eventuella schemaändringar. Sen går jag kort igenom vad jag har gjort under veckan kring just denna assistans, om jag har träffat kunden och vad vi i så fall pratat om eller bestämt. Det kan också beröra vad som är fokus just nu kopplat till habilitering och träning.

Sen kan veckobrevet också innehålla info från god man eller anhörig, påminnelser om utbildningar och möten och om något uppdateras kring rutiner så kan info om det vara med.

Hur kom det sig att du började med detta?

Det var under en period då det kom in många nya assistenter i en stor grupp och jag märkte att informationen inte kom fram till alla. Det blev en osäkerhet för alla. Som ansvarig känner jag en trygghet i att veta att alla har en samlad bild av nuläget och närmsta framtiden.

Vad säger assistenterna om detta?

De uppskattar verkligen detta. De känner sig delaktiga och uppdaterade. Och det blir ju en trygghet för alla när informationen kommer från en och samma person. Det blir också en samlad info och inte massa lösa mejl löpande under veckorna.

Men du jobbar inte med detta i alla dina assistentgrupper?

Nej verkligen inte. Det är bara i grupper som är stora och där det är mycket information i omlopp. Där det finns behov och det fyller en funktion helt enkelt.

Carin Hesselroth

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.

Lirar dina värderingar
ihop med våra?

En god arbetsplats mår alla bra av. Känner du att vår arbetsfilosofi liknar din? Läs mer om hur du blir en del av vårt duktiga assistentgäng.

Lediga jobb