Personlig assistans Barn


Vårt mål på Passal Assistans är att du ska kunna leva ditt liv som du vill. Behoven man har som assistansberättigad ser lite olika ut beroende på var i livet man befinner sig. Vi har under våra 24 år i branschen jobbat fram en arbetsprocess, som är levande och anpassningsbar, och som säkerställer hur vi jobbar med personlig assistans genom livet för alla våra kunder.

Väldigt service minded och vi känner varandra sen flera år.

-NKI 2020

Ett härligt gäng med bästa servicen!

-Henrik. S

Mycket trevliga och alltid glatt bemötande!

-NKI Från 2020

92%

Juridikscore

4,8

Facebook

Stjärnikon

78%

Kundnöjdhet

Hur assisterar ni mig?

Ett möte mellan en kvinna och en ung tjej i rullstol
Busmöten

Vi vet att föräldrar kan vara tjatiga. Hos oss får du sitta och prata helt själv om du vill. Vi ser till att ha skojsiga träffar med fika och aktiviteter. Självklart får du ta med dig din assistentkompis.

Illustration av ett möte med kille i rullstol
Assistentkompisar

Kring dig så kommer du få en uppsjö med nya assistentkompisar. Vissa som är med dig oftare än andra. Passal ser alltid till att du har goda kompisar kring dig, och förhoppningsvis roliga.

En jurist som belönas av två andra till superhjälte
En papperfixande hjälte

Det kan vara krångligt att fixa allting själv kring din assistans. Du kan vara lugn, här får du en egen papperfixar hjälte som ser till att papper och sånt skrivs på. Sånt där vuxenfix.

Hur assisterar ni mig som barn?

För oss är det viktigt att du som barn ska få en så rolig, smidig och fri vardag som möjligt. Och att du
som förälder ska få fortsätta vara just förälder när ditt barn är i behov av personlig assistans. Nedan
hittar du ett axplock av det vi fokuserar på inom personlig assistans för barn.

Busmöten

En ikon på ett barn

I vår barnassistans arbetar vi med barnet i fokus. Barnen får ett eget mötesforum tillsammans med sin koordinator där barnet sätter agendan och där föräldrar inte är med. Här kan vi prata om lite allt möjligt, men också se till att ditt barn trivs med sina assistenter. Detta kallar vi för busmöten.

Rekrytering

En ikon på en glad ballong

När vi rekryterar assistenter till barn söker vi efter personer som har förmågan att både kunna följa och leda. Jobbet ställer höga krav på engagemang! Därför ser våra rekryterare till att hitta rätt egenskaper som matchar ditt barn och vi är med dig hela vägen för att se till att ni är nöjda mer era assistenter.

Förälder

Husikon med hjärta i

Vi vill att du som förälder ska fortsätta att ha din föräldraroll när ditt barn behöver personlig
assistans. Vi inkluderar ditt barn i planeringen, tydliggör roller och tar hand om rekrytering,
bemanning och planering, vilket gör att ni som familj kan ha tid tillsammans och vara föräldrar.

Assistansansvarig

En ikon som är snurrig

Assistansansvarig jobbar tajt med ditt barn, assistenter och dig som förälder. Vill du som förälder kunna fortsätta ditt vanliga arbete och inte lägga din arbetstid i assistansen då är Passal Assistans ett självklart val.

Juridiskt stöd

En ikon som visar check-lista

Vi förklarar assistans, vilka som kan få det och hjälper till genom hela processen. Dessutom anpassar vi assistansen efter barnets växande behov när de går från förskola till skola eller vill delta i andra aktiviteter.

Ansvarsfördelning

En ikon av två händer som omfamnar ett hjärta

Ansvarsfördelningsverktyget används för att tydliggöra vad som är förälderns ansvar gentemot barnet och vad som är assistentens uppgift. Genom verktyget kan en anpassningsbar arbetsbeskrivning utvecklas utifrån barnets behov och utveckling.

Boka möte!

Fyll i dina kontaktuppgifter så bokar vi in ett möte. Mötet är helt förutsättningslöst där vi går igenom vad vi kan göra för dig och din assistans.
Ikon Check Vit
Vad vi kan göra för din assistans
Ikon Check Vit
Vad är viktigt för dig?
Ikon Check Vit
Digitalt eller fysiskt möte
Fyll i kontaktformulär
En illustration på en man som pekar

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.