Personlig assistans - Ung vuxen

Vårt mål på Passal Assistans är att du ska kunna leva ditt liv som du vill. Behoven man har som assistansberättigad ser lite olika ut beroende på var i livet man befinner sig. Vi har under våra 24 år i branschen jobbat fram en arbetsprocess, som är levande och anpassningsbar, och som säkerställer hur vi jobbar med personlig assistans genom livet för alla våra kunder.

Väldigt service minded och vi känner varandra sen flera år.

-NKI 2020

Ett härligt gäng med bästa servicen!

-Henrik. S

Mycket trevliga och alltid glatt bemötande!

-NKI Från 2020

92%

Juridikscore

4,8

Facebook

Stjärnikon

78%

Kundnöjdhet

Hur assisterar ni mig?

En illustration av en ung tjej i rullstol som kikar på en stor skärm
Flytta hemifrån

Med vårt koncept "Passal Assistans genom livet" ser vi till så att du kan rulla ut i vuxen livet så smidigt som möjligt. Vi kan t.ex utöka din assistans för att underlätta din förflyttning till din egen lägenhet eller boende.

En illustration på tre personer som har ett möte
Ansvarsfördelning

Din koordinator fördelar ansvaret för att säkerställa att du får ta den plats du vill. Som ung vuxen släpper dina föräldrar dig successivt och du kommer lära dig att vara mer självständig. Givetvis finns dina assistenter som stöd i din utveckling.

En illustration på ett barn i rullstol och anhörig som kollar på ett avtal
Juridiskt stöd

Oavsett tid i livet kan det vara krångligt att fixa allting själv kring din personliga assistans. Men du kan vara lugn, här får du en egen juridisk hjälte som ser till att papper och sånt skrivs på och skickas iväg till rätt person.

Hur assisterar ni mig som ung vuxen?

Det är mycket som ändras i ens vardag när man börjar bli vuxen. Du kanske ska flytta till egen lägenhet eller boende? Behöver juridiskt stöd för de förändringar som är på gång? Du kanske ska söka god man? Vi hjälper dig så klivet ut i vuxenlivet blir så smidigt och bra som möjligt. Nedan hittar du ett axplock av det vi fokuserar på inom personlig assistans för vuxna.

Assistansansvarig

En ikon som är snurrig

Du får en assistansansvarig som hanterar allt som rör din assistans och delar upp ansvar mellan alla inblandade. Du kan själv välja vilken roll du vill ha i assistansen och hur mycket du vill att dina föräldrar ska vara involverade.

Förälder

Husikon med hjärta i

Vi stöttar föräldrar som går igenom en stor förändring när deras barn blir ung vuxen och erbjuder hjälp med utökning av assistans. Vi prioriterar att skapa en trygg och säker miljö för undgomen genom att följa riktlinjerna och ramar som satts upp tillsammans.

Rekrytering

En ikon på en glad smiley

Vi söker lyhörda assistenter som kan avgöra när extra hjälp behövs. Viktigt att ha en assistent till hands, men bara när det behövs.

Flytta hemifrån

Ikon på en lägenhetsbyggnad med ett träd bredvid

Vi stöttar dig på vägen till att flytta ut och skaffa en egen lägenhet genom att ge dig hjälp med allt från utökning av personlig assistans till personligt stöd om det behövs.

Ansvarsfördelning

Solikon

Din koordinator fördelar ansvaret för att säkerställa att du får ta den plats du vill. Som ung vuxen släpper dina föräldrar dig successivt och du kommer lära dig att vara mer självständig. Givetvis finns dina assistenter som stöd i din utveckling.

Juridiskt stöd

Bokikon

Ungdomar kanske inte tycker att det är så viktigt att tänka på assistansen och beslutet. Då finns vi där och hjälper till så att timmarna ändå räcker till det där roliga i livet. Vi hjälper till med att utöka din personliga assistans så att den motsvarar eventuella ändrade behov och önskemål.

God man

Stjärnikon

Om du snart fyller 18 år kan det vara lämpligt att söka en god man/kvinna som kan hjälpa dig med juridiska frågor, till exempel ekonomiskt stöd. Du kan välja att ha antingen en extern person eller dina föräldrar som din juridiska företrädare.

En illustration av en man som står och pekar

Boka möte!

Fyll i dina kontaktuppgifter så bokar vi in ett möte. Mötet är helt förutsättningslöst där vi går igenom vad vi kan göra för dig och din assistans.
Ikon Check Vit
Vad vi kan göra för din assistans
Ikon Check Vit
Vad är viktigt för dig?
Ikon Check Vit
Digitalt eller fysiskt möte
Fyll i kontaktformulär

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.