Personlig assistans genom livet

Vårt mål på Passal Assistans är att du ska kunna leva ditt liv som du vill. Behoven man har som assistansberättigad ser olika ut beroende på vem man är och var i livet man befinner sig. Vi har under våra 24 år i branschen jobbat fram ett arbetssätt som är levande och anpassningsbart, och som säkerställer hur vi jobbar med personlig assistans genom livet för alla våra kunder.

Väldigt service minded och vi känner varandra sen flera år.

-NKI 2020

Ett härligt gäng med bästa servicen!

-Henrik. S

Mycket trevliga och alltid glatt bemötande!

-NKI Från 2020

92%

Juridikscore

4,8

Facebook

Stjärnikon

78%

Kundnöjdhet

Hur assisterar ni mig?

En illustration av en ung tjej i rullstol som kikar på en stor skärm
Flytta hemifrån

Med vårt koncept "Passal Assistans genom livet" ser vi till så att du kan rulla ut i vuxen livet så smidigt som möjligt. Vi kan t.ex utöka din assistans för att underlätta din förflyttning till din egen lägenhet eller boende.

En illustration på tre personer som har ett möte
Ansvarsfördelning

Din koordinator fördelar ansvaret för att säkerställa att du får ta den plats du vill. Som ung vuxen släpper dina föräldrar dig successivt och du kommer lära dig att vara mer självständig. Givetvis finns dina assistenter som stöd i din utveckling.

En illustration på ett barn i rullstol och anhörig som kollar på ett avtal
Juridiskt stöd

Oavsett tid i livet kan det vara krångligt att fixa allting själv kring din personliga assistans. Men du kan vara lugn, här får du en egen juridisk hjälte som ser till att papper och sånt skrivs på och skickas iväg till rätt person.

Hur assisterar ni mig som ung vuxen?

Det är mycket som ändras i ens vardag när man börjar bli vuxen. Du kanske ska flytta till eget boende? Behöver juridiskt stöd för de förändringar som är på gång? Du kanske ska söka god man? Vi hjälper dig så klivet ut i vuxenlivet blir så smidigt och bra som möjligt när det gäller din personliga assistans. Klicka dig in och läs lite av det vi fokuserar på inom personlig assistans för unga vuxna.

Assistansansvarig

Du får en assistansansvarig som hanterar allt som rör din assistans och delar upp ansvar mellan alla inblandade med hjälp av verktyg som genomförandeplan och ansvarsfördelningsverktyg. Du kan själv påverka hur involverad du ska vara och hur mycket du vill att dina föräldrar ska vara involverade.

Förälder

Vi stöttar föräldrar som går igenom en stor förändring när deras barn blir ung vuxen och erbjuder hjälp i hur saker sker praktiskt i detta steg. Vi prioriterar att skapa en trygg och säker miljö för vår kund genom att följa riktlinjer och ramar som satts upp tillsammans.

Flytta hemifrån 

Vi stöttar dig på vägen till att flytta hemifrån och skaffa eget boende genom att ge dig hjälp med allt från utökning av personlig assistans till personligt stöd om det behövs. Vi stöttar även familjen som helhet så detta kan ske på ett tryggt sätt för alla.

Rekrytering

Din rekryterare utgår från din sökprofil men lägger i detta skede stort fokus på lyhörda assistenter som kan avgöra när extra hjälp behövs. Det är viktigt att ha en assistent till hands, men som också ser när den ska ta ett steg tillbaka för att låta dig växa som person.

Juridiskt stöd

Som ung vuxen kanske du inte vill lägga tid på ditt assistansbeslut. Då finns vi där och hjälper dig så du har bästa möjliga beslut utifrån ditt behov och din livssituation. Ska du plugga vidare, flytta hemifrån eller ut och resa?  Oavsett ditt behov så finns våra erfarna jurister vid din sida och ansvarar för arbetet från början till slut. 

God man 

Om du snart fyller 18 år kanske du är i behov av att söka en god man som kan hjälpa dig med till exempel juridiska frågor och ekonomiskt stöd. Du kan välja att ha antingen en extern person eller dina föräldrar som din juridiska företrädare.

En illustration av en man som står och pekar

Boka möte!

Fyll i dina kontaktuppgifter så bokar vi in ett möte. Mötet är helt förutsättningslöst där vi går igenom vad vi kan göra för dig och din assistans.
Ikon Check Vit
Vad vi kan göra för din assistans
Ikon Check Vit
Vad är viktigt för dig?
Ikon Check Vit
Digitalt eller fysiskt möte
Fyll i kontaktformulär

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.