Personlig assistans genom livet

Vårt mål på Passal Assistans är att du ska kunna leva ditt liv som du vill. Behoven man har som assistansberättigad ser olika ut beroende på vem man är och var i livet man befinner sig. Vi har under våra 24 år i branschen jobbat fram ett arbetssätt som är levande och anpassningsbart, och som säkerställer hur vi jobbar med personlig assistans genom livet för alla våra kunder

Väldigt service minded och vi känner varandra sen flera år.

-NKI 2020

Ett härligt gäng med bästa servicen!

-Henrik. S

Mycket trevliga och alltid glatt bemötande!

-NKI Från 2020

92%

Juridikscore

4,8

Facebook

Stjärnikon

78%

Kundnöjdhet

Hur assisterar ni mig?

Koordinator
Koordinator

Hos oss får du en helt egen assistanskoordinator. Hen fixar och donar med din assistans och är länken mellan dig, dina assistenter och ditt nätverk. En spindel i nätet kan man också kalla det.

Arbetsledarutbildning
Arbetsledarutbildning

Du är som välbekant expert på ditt liv. Ibland kan man behöva lite extra stöttning i vissa verktyg och kunskap kring hur man ska arbetssleda sina assistenter.

Juridiskt stöd
Juridiskt stöd

Utökning av din nuvarande assistans? Nyansökan? Ja, vad du än vill ha stöd med så finns våra eminenta jurister vid din sida och levererar ett gediget stöd, hela vägen till ett beslut.

Hur assisterar ni mig som vuxen?

Din assistansansvarig är din främsta kontaktperson och den som ansvarar för att din personliga assistans blir precis så som du önskar. Vill du vara mycket eller lite involverad? Vi stöttar dig oavsett hur du vill göra. Våra verktyg kring koordinering, rekrytering, juridik och genomförande säkerställer den bästa personliga assistansen för dig. Klicka dig in och läs lite av det vi fokuserar på inom personlig assistans för vuxna.

Assistansansvarig

Hos oss får du en egen kontaktperson som är ansvarig för hela din assistans och dina assistenter. Tillsammans bestämmer ni vilken roll ni båda tar i just din assistans. Vill du vara mycket eller lite involverad? Hur mycket stöttning vill du ha från oss? Vårt mål är att ge dig trygghet och stöd i vardagen så att du kan leva ett så självständigt liv som möjligt. 

Rekrytering

Du bestämmer över vilka personer du vill ha i ditt liv. Till din hjälp har du en rekryterare som involverar dig på det sätt som du önskar och alltid utgår från din sökprofil. För oss är det viktigt att vi lever upp till de önskemål du har och vi gör allt vi kan för att du ska bli nöjd.

Juridiskt stöd

Ska du göra en första ansökan om assistans? En omprövning? Utökning av din nuvarande assistans? En tillfällig utökning för exempelvis en resa? Oavsett ditt behov så finns våra erfarna jurister vid din sida och ansvarar för arbetet från start, genom eventuella rättsprocesser, tills du har ett färdigt beslut.

Planering

Årligen uppdaterar vi din genomförandeplan utifrån dina mål och önskemål för din personliga assistans. Planen fungerar även som ett dokument där vi säkerställer att vi levererar det du behöver. Vi ser även över hur eventuella förändringar i din livssituation kan mötas upp i din assistans. 

Anhörig

Personlig assistans handlar självklart först och främst om dig som assistansberättigad. Men vi är också medvetna om att de som har en anhörigrelation också påverkas. Vi har ett arbetssätt som ser till en fungerande helhet.  

Ansvarsfördelning 

Vi jobbar med ett ansvarsfördelningsverktyg för att tydliggöra för alla som är involverade i assistansen vem som ansvarar för vad. De som berörs är du själv, assistenter, vi som bolag och eventuella anhöriga. Genom verktyget sätter vi en anpassningsbar och tydlig arbetsbeskrivning.

Pekande Koordinator

Boka möte!

Fyll i dina kontaktuppgifter så bokar vi in ett möte. Mötet är helt förutsättningslöst där vi går igenom vad vi kan göra för dig och din assistans.
Ikon Check Vit
Vad vi kan göra för din assistans
Ikon Check Vit
Vad är viktigt för dig?
Ikon Check Vit
Digitalt eller fysiskt möte
Fyll i kontaktformulär

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.