Pratstunder - Personlig Assistans

Här får ni möta Mia Wernström, en av Passals jurister

Hur kommer det sig att du som jurist har valt att arbeta med just personlig assistans?

Jag valde personlig assistans för att det är ett så viktig område där det fortfarande finns mycket kvar att göra och mycket kvar att lära. En annan drivkraft är att jag verkligen tycker om att få möta många olika människor och att jag känner att jag alltid kan lära mig av alla jag möter. Det finns också en drivkraft i att vilja förändra och förbättra systemet som gör att jag valde och vill vara kvar inom assistansen.  

Vad hjälper du Passals kunder med?

Vi hjälper våra kunder med alla de delar som handlar om ett beslut. Allt från ansökan, genom möten och beslutsprocessen och om det inte riktigt blir så som vi vill så hjälper vi även till att överklaga i domstol. Vi fungerar som ombud för våra kunder i så stor omfattning som kunden vill. Ibland är någon inte så sugen på att ta alla kontakter som kan behövas i ett ärende och då kan vi hjälpa till och avlasta i den delen, ibland vill kunden själv sköta mycket och då kan vi vara som ett bollplank.

Sedan hjälper vi även kunder med frågor om beslutet, våra kunder kan alltid ringa oss om de har frågor. Vi tycker att det är viktigt att alla våra kunder är insatta i det som rör dem och förstår processen, vad som krävs och varför det blir det beslut som blir.

När känner du att ni jurister verkligen kan göra skillnad?

Både när vi får följa med en kund hela vägen från första mötet genom en hel process som mynnar ut i ett bra beslut som kan göra att kunden får en riktigt bra tillvaro med möjligheter och självbestämmande och när vi har processat en fråga som vi vet kan göra skillnad för många andra i liknande situation. Då känns det bra.

Ni får alltid väldigt positiva omdömen i Passals kundenkät. Hur känns det?

Det är så klart väldigt roligt! Och det driver oss att vilja fortsätta att jobba hårt.

Nämn tre ledord i ert dagliga arbete

Engagemang, entusiasm och envishet.

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.

Lirar dina värderingar
ihop med våra?

En god arbetsplats mår alla bra av. Känner du att vår arbetsfilosofi liknar din? Läs mer om hur du blir en del av vårt duktiga assistentgäng.

Lediga jobb