Så bra artiklar att din bästa kompis skulle tipsat dig. Typ.
Vad innebär huvudmannaskaps-utredningen?
Utredningen om huvudmannaskapet för den personliga assistansen är nu klar och lämnad till socialtjänstministern. Vår jurist Lisa Liljenberg ser att detta generellt är en efterlängtad och positiv utredning som kommer ta assistansen i rätt riktning, läs hennes kommentarer och reflektioner här.
March 14, 2023
När den personliga assistansen blev en verklighet
Hur var det när den personliga assistansen skulle bli en verklighet i Sverige? Läs Kerstin Leufvéns berättelse om hur assistansen introducerades på 90-talet och hur några av de som fick prova på den i Göteborgs skärgård upplevde det.
February 9, 2023
VM-guld till Värmlandskillen Gustav!
Vår kund Gustav Tegnelund tog i november guld och silver vid VM för funktionsvarierade i Portugal. Läs mer om hur det startade, hur det kändes i Portugal och vad som händer framöver.
January 2, 2023
Vad säger politikerna i Socialutskottet om assistansberättigades rätt att göra förändringar i sina liv?
Inför valet frågade vi ansvariga politiker i Socialutskottet i Sveriges Riksdag hur deras parti kommer arbeta för att assistansberättigade ska kunna känna sig trygga att göra förändringar i sina liv. Som till exempel att börja jobba, flytta ihop med den man älskar eller byta skola. Läs deras svar här!
September 8, 2022
Vad säger Värmlands folkvalda?
Inför valet frågade vi ansvariga politiker i Karlstad och Kristinehamn hur deras parti säkerställer att deras kommunmedborgare kan bo kvar hemma och få sina behov tillgodosedda, när rättspraxis möjliggör att kommunen bara beviljar punktinsatser trots att behovet är större. Läs deras svar här!
September 5, 2022
I valet & kvalet inför valet i Göteborg?
Inför valet frågade vi politikerna i nämnden för funktionsstöd inom Göteborgs Stad hur deras parti kommer säkerställa att man som kommunmedborgare får samma stöd av Förvaltningen för funktionsstöd oavsett vilken stadsdel man bor i nu när den nya organisationen inte har gett någon förändring vad gäller detta? Läs deras svar här!
September 5, 2022
Efter regn kommer solsken
En av våra grundare och partners, Helena Sjölander, reflekterar över läget inom assistansvärlden just nu. Vad får granskningen av bolagen för konsekvenser?
March 14, 2023
År i branschen är ingen kvalitetsstämpel!
En artikel om hur vi på Passal Assistans ser på "år i branschen" och vad vi ska göra för att rakryggade kunna sprida information om hur vi presterar som assistansbolag.
September 30, 2020
Rullstols-utklädnader för Halloween
Vad vill du klä ut dig som under Halloween? Det är knappt en månad kvar, har du någon favorit från våra tips?
September 1, 2022
Nya Passal Assistans
Vi vill att mottagaren ska känna igen sig i vårt språk. Det finns på tok för många ställen som talar till en som på en instutition. Passal är inte en instutition, vi är ett assistansbolag där ett härligt gäng försöker förbättra människors liv. Med ett härligt gäng är det högt i tak, det finns dålig humor och det kommer höga skratt. Vi tar på största allvar vårt jobb om att leverera den bästa assistansen, men varför inte ha kul på vägen? ‍
July 1, 2020

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.

Lirar dina värderingar
ihop med våra?

En god arbetsplats mår alla bra av. Känner du att vår arbetsfilosofi liknar din? Läs mer om hur du blir en del av vårt duktiga assistentgäng.

Lediga jobb